Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

PIRE je savršen prilog, a evo TAJNE kako da ga napravite bez GRUDVICA

Možda je lako napraviti pire krompir, ali svakako ne i savršen!

1604668375_Depositphotos_23456632_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Poznati kuvar Heston Blumental je ovo pretvorio u umeće, naglasivši da je važno da se priprema odvija u nekoliko faza i pod određenom temperaturom. To će omogućiti da bude lagan, ukusan i da se prosto topi u ustima.

Pročitajte još: Kako da isečete i očistite BUNDEVU? Jednostavno je

NJegovo uputstvo za pravljenje idealnog pirea je sledeće. Prvo oljuštite krompir, pa ga isecite na podjednake kockice. Zatim ga isperite u posudi pod hladnom vodom, sve dok tečnost ne postane providna. Stavite ga u hladnu, neposoljenu vodu i lagano zagrevajte dok temperatura ne bude oko 70 stepeni.

Mehurići su ključni!

Kuvajte oko pola minuta na temperaturi između 68 i 73 stepena, što znači da vam je za to potreban termometar. Ukoliko ga nemate, prepoznaćete da je to ta temperatura po malim mehurićima koji se s vremena na vreme pojavljuju na ivicama šerpe.

Posle pola sata krompir ocedite i ohladite ispirajući ga pod hladnom vodom. Stavite ga u hladnu posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekša, ali da se ne raskuva. Procedite ga i dok je još topao protisnite ga kroz malo sito. Dodajte puter narezan na kockice (na kg krompira ide do 300 g putera). Mešajte, ali bez miksera.

Pročitajte još: Ishrana za HLADNO VREME: Možete da se opustite

Stavite izdrobljeni krompir u šerpu na ringlu i polako zagrevajte dodavajući mleko, sve dok ne dobijete kremasti pire. Posolite i pobiberite. Po želji, možete dodati i malo muskatnog oraščića ili maslinovo ulje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas