Niko nije očekivao: GOLUBICA prodata po neverovatnoj ceni

Kristina LJubisavljević

16. 11. 2020. 000000 16:20

Foto: Deposit

Dva kineska licitatora pod pseudonimima Super Duper i Hitmen povećali su u poslednjih pola sata aukcije očekivanu cenu za 280.000 evra, i premašili prethodni rekord od 1,25 miliona evra iz marta 2019. za koliko je prodat drugi belgijski golub Arman.

Super Duper je dobio golubicu, a iza pseudonima navodno stoji isti bogati kineski industrijalac koji je već kupio Armana, omogućavajući uzgoj sa dve skupe ptice.

Pročitajte još: Mislim, OVO-ONO! Urnebesan odgovor u SLAGALICI šokirao voditeljku, a protivnika nasmejao DO SUZA (VIDEO)

Vrhunski uzgajivači koji se oslanjaju na generacije porodičnog iskustva sada mogu da prodaju svoje ptice po cenama nečuvenim pre samo deceniju, a često odredište im je Kina.

- Ove rekordne cene su neverovatne, jer je reč o golubici. Arman je bio mužjak koji obično vredi više od ženke, jer može da ostavi više potomstva rekao je Nikolas Gizelbreht, izvršni direktor i osnivač „Pipe“.

Pročitajte još: 13 MILIONA PREGLEDA: Zaraženi konobar pokazao koliko je zapravo GADAN ovaj jedan SIMPTOM KORONA VIRUSA (VIDEO)

Gizelbreht je rekao da NJu Kim učestvuje u trkama od 2018. godine, kao i da je stekla titulu najbolje mlade ptice u Belgiji, ali je morala ranije u penziju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU