U ovom kafiću uz kafu dobijate i MAČKU

20. 11. 2020. 000000 13:00

Foto: Depozit

Kafić u vijetnamskom Hanoju ne služi samo kako bi se u njemu popila kafa: njegov vlasnik tamo okuplja napuštene mačke pa ih posetioci mogu maziti, nahraniti ili, ako žele, udomiti.

Kafić u vijetnamskom Hanoju ne služi samo kako bi se u njemu popila kafa: njegov vlasnik tamo okuplja napuštene mačke pa ih posjetioci mogu maziti, nahraniti ili, ako žele, udomiti, prenosi Hina.

Pročitajte još: Poznati pisac je više bio PIJAN nego trezan, ali i pored toga je bio STUDENT GENERACIJE!

- Pokušavam da pomognem mačkama koje se nađu u nevolji, zalečim im telesne i psihičke povrede - rekao je u petak, uoči Međunarodnog dana mačaka koji se obeležava u subotu, vlasnik kafića Čez Ngao, Ngujen Than Bin.

On mačke sklanja s ulice i daje im sklonište u nadi da će one uspeti da nađu i novi dom!

Brzo je privukao prijatelje tih životinja, nakon što je kafić otvorio prošlog meseca.

Pročitajte još: Budite se umorni? Postoji najbolje VREME ZA SPAVANJE

- Kada dođem u ovaj kafić, igram se s mačkama ali ih i slušam, saosećam s njima - rekao je Le Hoang Jen, dvadesetogodišnji student.

Foto: Depozit

U Vijetnamu su mačke kućni ljubimci, ali ima i regija u kojima se prodaje njihovo meso. Kradljivci mačaka preprodaju ih u tim područjima za jelo.

Nada se da će klijenti njegovog kafića neke od njih odvesti i kući.

Pročitajte još: HRABRA, SPRETNA, DOMIŠLJATA: Najlepšim rečima je Nikola Tesla opisivao majku, od koje je nasledio izumiteljski dar (FOTO)

Ngujen Than Bin odlučio je da otvori prostor u kojem bi pomogao mačkama, nakon što ih je video po kavezima, povređene od lovaca koji su pokušavali da ih uhvate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU