Da li prepoznajete glumicu sa slike? Od preslatke devojčice do holivudske zavodnice (FOTO)

Jelena Blažić

22. 04. 2022. 000000 08:20

Foto: Instagram printscreen /penelopecruzoficial

Rođena u gradiću Alkobendasu, u pokrajini Madrid, 1974. godine. Za glumu je počela da se interesuje kada je imala petnaest godina, videvši jedan film Pedra Almodovara.

Pročitajte još: "ISPRAVLJAM TI FALŠEVE VEĆ 20 GODINA": Mili pogodio Cecu gde ne treba, ZARATILI pred kamerama: "Sram te bilo"

Zvala je dosta agenata, s nadom da će biti pozvana na neki od kastinga koji su tada održavani, ali su je uvek odbijali jer je bila izuviše mlada. Konačno je 1989. godine pobedila na jednom kastingu, u konkurenciji među 300 devojaka. Time počinje njena karijera.

Filmsku karijeru je započela sa osamnaest godina, ulogom u filmu "Šunka, šunka", a svetsku slavu stekla ulogom u dramskom ostvarenju "Vrati se". Dobitnica je Oskara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu "LJubav u Barseloni". Time je postala prva Španska glumica koja je dobila ovu nagradu.

Zabavljala sa Tomom Kruzom i Metjuom Mekonahijem, pre nego što se 2010. godine udala za Havijera Bardema, sa kojim se zabavljala od 2007. godine. U januaru 2011. godine dobili su sina. Pogađate, u pitanju je Penelope Kruz.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU