Tri neverovatne UPOTREBE ASPIRINA koje će vas ŠOKIRATI

Kristina Malešević

30. 11. 2020. 000000 13:20

Foto: Pixabay

Lek aspirin ima mnoštvo neverovatnih mogućnosti, koje se ne odnose samo na lečenje protivupalnih stanja i bolova u organizmu. Razlog širokog spektra delovanja je posledica acetilsalicilne kiseline, koja se nalazi u sastavu ovog leka.

Pročitajte još: Znate li zašto je Cezar rekao: "Kocka je bačena"?

Sužava pore na licu

Aspirin normalizuje lučenje lojnih žlezda, pa posledično smanjuje i veličinu otovrenih pora. Na taj način koža postaje blistava i glatka. 

Mrlje od znoja na odeći
Aspirin može produžiti rok trajanja odeće za koju ste smatrali da je uništena mrljama od znoja.Pomešajte tabletu aspirina sa toplom vodom, nanesite na mrlje i ostavite preko noći. Nakon toga operite odeću kao što to obično radite i uživajte u rezultatu.

Pročitajte još: OČEKIVANO ILI NE: Ovo je NAJBOLJI LEK za prehladu!

Kako biste pripremili masku za lice sa aspirinom, potrebno je da pomešate 7 neobloženih tableta aspirina, 3 kašike jogurta ili pavlake i 1 kašičicu meda. Masku nanesite na čisto lice, držite svega pet minuta pa isperite vodom.

Pročitajte još: KOLIKO DUGO ĆETE ŽIVETI? Izmerite obim vašeg struka i saznajte

Pomaže kod problema žuljeva na nogama

Ove tablete omekšaće stopala, obzirom da kiselina odlično uklanja grubu i suvu kožu sa stopala. Usitnite sedam tableta i pomešajte ih sa supenom kašikom limunovog soka kako biste dobili pastu.

Pročitajte još: OBAVEZNO IH RADITE: Pravilne vežbe smanjuju bol u leđima!

Nanesite smesu na stopala i držite 10 minuta na toplom mestu. A onda preko problematičnih mesta pređite kamenom za pete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU