Oglas
· · Komentari: 0
STOPALA

Da li ste znali da je ASPIRIN pravi MED i MLEKO za stopala?

Dobro je znati da za neku stopala ne moramo da koristimo skupocene kozmetičke preparate.

1598205808_Depositphotos_20788475_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Hodamo bosi, ne pijemo dovoljno vode, znoje nam se noge, dugo stojimo, ugojili smo se, suva nam je koža, hodamo često u japankama, tuširamo se pretoplom vodom, ne unosimo dovoljno hranljivih materija i vitamina u organizam...

Pročitajte još: Pre SUNČANJA se obilno mažite HUMEKTANTOM i imaćete ten kao BIJONSE

Svaki od ovih razloga može da dovede do ispucalih peta, a još ako ih je više udruženih, onda naše pete nemaju mogućnost da se izbore sa njima i budu meke i nežne. Barem ne bez naše pomoći.

Ovsena kaša Foto: Depozit
Preterano struganje šteti petama.

Uz ovo bi trebalo dodati i preterano struganje peta, jer time uz gornje, oštećene, skidamo i donje slojeve kože, koji nas štite od infekcija i pucanja. Kako da ih negujemo? Evo nekoliko recepata za maske, čijom primenom ćete vrlo brzo doći do negovanih, mekih stopala.

  1. Pomešajte glicerin sa malo ružine vodice, pa smesu nanesite na pete, pre spavanja. Obujte pamučne čarape i tako prenoćite.
  2. Med je delotvoran u borbi protiv gljivica i bakterija, koje se mogu naći na vašim petama a da to ni ne znate. Namažite ih njime, ostavite da deluje 15 minuta, isperite mlakom vodom i namažite hidratantnom kremom.
  3. Sjedinite kašiku ovsene kaše u prahu sa nekoliko kapi maslinovog ulja, pa dobijenu pastu nanesite na pete. Nakon pola sata isperite ih toplom vodom.
  4. Obradite pete kamenom, pa ih namažite mešavinom kašike meda, dve kašike punomasnog mleka i soka od jedne pomorandže. Masirajte pete što duže, da bi bolje upile melem, pa ostavite da odstoji još pola sata.

Vazelin i limun, pa čarape
Potopite noge u toplu vodu, da omekšaju, pa nakon 10 minuta na pete nanesite mešavinu kašike vazelina i nekoliko kapi limunovog soka. Kao i nakon nanošenja prethodne maske, obujte pamučne čarape i pustite da negujuća mešavina prenoći na vašim petama.

Stopalima prija med Foto: Depozit

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Zagrejte do mlake temperature parafinski vosak i maslinovo ili kokosovo ulje. Nanesite na ispucale pete, nakon 10 minuta isperite mlakom vodom, pa ih namažite hidratantnom kremom.

Sve vrste biljnih ulja su dobre za pete.

Takođe, sve vrste biljnih ulja dobre su za negu peta, tako da, pred spavanje, možete da ih namažete maslinovim, lavandinim, bademovim, kokosovim ili uljem susama. Zatim navucite pamučne čarape i tako prenoćite.

Pročitajte još: Jedan od najvećih ŽENSKIH NEPRIJATELJA: Evo kako pomoću KOKOSOVOG ULJA ukloniti STRIJE

Aspirin ima salicilnu kiselinu koja doprinosi razgradnji mrtvih ćelija sa kože, a u kombinaciji sa medom čini čuda vašim petama. Sipajte kašiku meda u drvenu ili plastičnu posudu pa u njemu izgnječite tri tablete aspirina.

Dobro pomešajte, dok masa ne postane homogena, nanesite je na pete, ostavite 40 minuta da deluje i isperite mlakom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas