Ukus detinjstva: Recept za posne VANILICE sa orasima (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

03. 12. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  •  100 gr posnog margarina
  • 250-300 gr brašna
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • korica limuna
  • malo džema
  • prah šećer za  posipanje i vanilica

Priprema:
 
Umutiti margarin sa prah šećerom (100 gr.) penasto. Dodati brašno sa praskom za pecivo (meni je otišlo 250 gr. brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer. 

Pročitajte još: Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Zamesiti testo da bude glatko. 

Foto: Privatna arhiva

Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pročitajte još: SAVETI ZLATA VREDNI: Baka Jelena otkriva kako da sačuvate hranu koju kupite (VIDEO)

Foto: Privatna athiva

 Peći na 170-180 stepeni C oko 15 min. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer  zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu napravite neki dan ranije. Što duže stoje mekše su i ukusnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU