Oni TOPE KILOGRAME i daju ukus hrani! TRI ZAČINA koji pomažu u MRŠAVLJENJU

Kristina Malešević

15. 12. 2020. 000000 15:20

Foto: Pixabay

Iako u svakodnevnoj ishrani više koristimo mirisne začine, čime i njajednostavnija jela činimo ukusnima. poszoje začini koji će nam osim boljeg ukusa dati i još jedan užitak. Pomoći će nam da se rešimo viška kilograma.

Pročitajte još: Muči vas MIGRENA? Proverite da li vas to telo upozorava na KRVNE UGRUŠKE

Cimet

Jedna čajna kašičica cimeta dnevno snižava nivo šećera u krvi i podstiče lakšu probavu ugljenih hidrata. Takođe, snižava loš holesterol od sedam do 27 odsto i holesterol u celosti između 12 i 26 odsto. NJegova dodatna prednost je smanjivanje mogućnosti pojave metaboličkog poremećaja uočenog u slučaju pred-dijabetesa. 

Pročitajte još: Do SAVRŠNE LINIJE sa malo truda: Jednostavni saveti za gubitak kilograma

Crni biber

Uz so, biber je najčešći začin u jelima i najmanje ambicioznih kuvara. Ove samlevene crne kuglice poboljšavaju probavu i podstiču apsorpciju hranljivih sastojaka. NJihov glavni sastojak piperin zaslužan za papreni ukus ovog začina, ubrzava metabolizam. 

Pročitajte još: RUSKI lekari otkrivaju recepturu: NARODNI LEK koji trajno reguliše krvni pritisak

Đumbir

Osim naglašenih dijuretičkih osobina, ovaj neugledni korijen je naziva tonikom za ceo probavni sistem. Pojačava probavu i preradu hrane u želucu i deluje kao jak antiseptik koju uravnotežuje crevnu floru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU