STOPALA su vam bolna i otečena? Evo prirodnog rešenja (RECEPT)

Jelena Blažić

22. 12. 2020. 000000 14:40

Foto: depositphotos

Koliko puta vas je bol naterao na opcije o kojima nikada niste ni razmišljali? Otkrijete koji su to lekoviti prirodni sastojci koji će učiniti da se osećate bolje.

Pročitajte još: Zašto TRNU ruke i kada treba ići kod lekara odgovara neurolog dr STEPIĆ

Limun će uticati na bolna stopala

Napravite oblogu od limuna, tako što ćete iscediti limun u malu količinu vode. Pred spavanje natopite pamučne čarape, blago ih iscedite i obujte. Preko njih obujte druge, suve čarape. Na ovaj način odmorićete vaša umorna stopala u toku noći.

 

 

Foto: despositos

Nana osvežava

Poznato je da ulje od nane uništava bakterije. Nanesite ulje na umorna stopala i dobro utrljajte. Osetićete se bolje istog momenta.Tretman ponavljajte koliko je potrebno, bez potrebe za ispiranjem.

Kupka sa soda bikarbonom

Napunite lavor sa četiri litre tople vode i dodajte pola šolje sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne rastvori, zatim potopite stopala. Držite ih u kupki oko pola sata, a zatim isperite hladnom vodom.

Pročitajte još: 

Kupka od sirćeta

Kupka od sirćeta imaće isti uticaj na vaša stopala kao i kupka od sode bikarbone. Napravite kupku tako što ćete izmešati toplu vodu, malo šampona i šolju sirćeta. Nakon pola sata osetićete kako se otok bolnih stopala smanjuje. Obavezno isperite noge na kraju.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU