Dva u jedan: SLADOLED torta bela kao sneg (RECEPT)

31. 12. 2020. 000000 14:40

Foto: Depozitfoto

Probajte poslasticu koja je sasvim drugačija od tradicionalnih kolača koje pravite za svaki doček nove godine. Probajte sladoled tortu.

Pročitajte još: Napravite smuti od NARA: Ukusan i okrepljujuć (RECEPT)

Sastojci za koru:

  • 8 belanaca
  • 400 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • kašika sirćeta

Pročitajte još: Šest namirnica koje ne bi trebalo držati u frižideru!

Za fil:

Frižider
Tortu stavite u frižider do služenja. Pošto slavite kod kuće nećete se plašiti da će se otopiti tokom transporta.
  • 8 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 1/2 l mleka
  • 2 kesice šlaga
  • 125 g margarina
  • 3 kašike brašna
  • kesica pudinga od vanile
  • 300 g bele čokolade

Priprema:

Dobro umutite mikserom belanca i šećer, dodajte vanilin šećer i sirće, zatim stavite u pleh koji ste obložili pek papirom, podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite koru u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Skuvajte puding u 1/2 mleka, u to dodajte prethodno umućeno brašno, šećer i žumanca, pa mešajte na šporetu dok se sve lepo ne sjedini.

Pročitajte još: Kako da ne uništimo VITAMINE dok spremamo povrće: Pravimo greške koje smanjuju učinak

Ohlađeni fil sjedinite sa umućenim margarinom, umućenim šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ukoliko želite ostavite 50 g čokolade da ukrasite tortu spolja). Ohlađenu koru isecite na tri dela i svaki premažite filom, kao i spolja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU