Ne obuvate planinarske cipele da biste sedeli kod kuće - pratite staze gde god da vode (FOTO)

Milica Mataruga

20. 01. 2021. 000000 15:50

cipele - foto: "Danner"

Američka kompanija “Danner” u svetu je poznata po vojnoj obući vrhunskog kvaliteta. NJihove čizme, posebno razvijene za potrebe antiterorističkog tima specijalne jedinice Delta tokom obezbeđenja Olimpijade u Los Anđelosu postale su bestseler.  

Pročitajte još: “NESESER” koji život znači (FOTO)

Danner Vital đon za siguran korak, Foto: “Danner”

Ali, “Danner” ima i odličnu ponudu sportske obuće. Veoma uspešan model je Vital Trail namenjen planinarima, lovcima i trekerima. Model je nastao unapređenjem najpopularnijeg lovačkog modela, pretvorivši ga u robusne planinarske cipele za sve terene. 

To je cipela visine 15 cm, mase oko 1 kg (za par), vodootporna, topla, udobna, sa odličnim kontaktom sa podlogom i dobrom podrškom za zglobove. Gornja strana od kože i tekstila impregnirana je specijalnim postupkom, kako bi postala otporna na habanje. 

Vodootporna barijera danner draj omogućava da vlaga izlazi, ali bez propuštanja vode u cipelu, održavajući stopala suvim i udobnim tokom celog dana. 

Pročitajte još: Klizavo tlo i padavine su izazov za OPREMU

Vodootporna barijera Danner draj obezbeđuju uvek suva stopala, Foto: “Danner”

Unutrašnji i središnji deo potplate pružaju udobnost i apsorpciju udara. Vital đon omogućava prijanjanje na mahovinom obloženom terenu, stenama i glatkim površinama. Uži deo kod pete, a širi u predelu prstiju, sigurno “drže” stopalo i obezbeđuju siguran korak. Cena u SAD je oko 140 dolara. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU