Ovo ćete voleti: ŠUFNUDLE sa žalfijom na buteru - prste da poližete!

09. 01. 2021. 000000 17:00

Foto: A. M.

Svi vole italijanska jela, a svi zaboravljaju da ukusno testo ima i naša, srednjeevropska kuhinja.

Pročitajte još: Najlakši vikend-slatkiš: Pupoljci RUŽICA od lisnatog testa za 100 dinara (FOTO)

Šufnudle su poput duguljastih knedlica. Prave se isto kao njoke - od brašna, krompira i jajeta, ali malo tvrđe. U Banatu ih zovu "čikovi" i jedu ih kad ne znaju šta bi mogli za večeru.

Prže se u buteru Foto: A. M.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 krompir
  • 100 grama brašna
  • šaka sveže žalfije
  • kocka butera

Priprema:

Šufnudle sada mogu da se kupe u supermarketima, ali ako ne možete da ih nađete umesite ih od  brašna, ispasiranog kuvanog krompira i jajeta. Šufnudle treba da budu tvrđe od njoka, pa dodajte brašno dok to ne postignete. Oblikujte ih kao njoke, ali neka budu špicaste na krajevima.

Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

U tiganj zagrejte buter i ubacite šaku sveže žačfije, a ako su listovi veliki pocepajte ih na pola. Dodajte šufnudle i pržite ih na buteru dok ne promene boju. Mešajte dok se prže da bi dobije boju sa svake strane.

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Šufnudle, na kraju, pospite narendanim sirom ili mlevenim orasima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU