Da li znate zašto 50% KROMPIRA završi u SMEĆU? Razlog je NEVEROVATAN

16. 01. 2021. 000000 13:00

Foto: Depozitfoto

Pojedina istraživanja pokazuju da krivaca za ovu ružnu pojavu ima u svakom delu starog kontinenta, ali novija studija Evropske komisije prste upire pre svega u - Britance.

Pročitajte još: Znate li šta je SAPIOSEKSUALNOST? Bitan je visok IQ

Trikovi u kupovini
Savet je da u nabavku uvek idemo sa spiskom potrebnih stvari, a ne da kupujemo stihijski, bez plana i reda. Većina nasedne na marketinške trikove, pa uzmemo nešto što nam ne treba samo zato što je na akciji.

Svake godine, prosečan stanovnik ove zemlje baci 150 kilograma hrane. Čak četvrtinu mesa i ribe, 40 odsto voća i 50 odsto krompira završi u kanti za smeće. Istraživanja pokazuju da Britanci to podjednako rade i kod kuće, ali i kada ručaju u restoranu ili odsedaju u hotelu. To im je naprosto rutina.

Iako su Britanci trenutni rekorderi u neslavnom bacanju namirnica, ni mi nismo ništa racionalniji, pa stručnjaci objašnjavaju da je važno da svi promenimo navike u kupovanju hrane, pa ćemo tako naučiti da budemo pametniji.

Pročitajte još: Žene prve dignu ruke: Muškarci, kada čujete šta je razlog nećete praviti GREŠKE

I ne zaboravite da je od toga uvek bolje i humanije da hranu poklonimo nekome kome je potrebna, da je ostavimo ispred zgrade, nahranimo napuštene pse i mačke... Tako ćemo učiniti dobro delo, umesto što ćemo se osećati prazno u trenutku kada ostatke obroka samo bacimo u kantu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU