Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

ĐUMBIR na 3 načina: Odlična ISHRANA za ljude sa dijabetesom

Odlični recepti za smanjene šećera u krvi.

1604313180_Depositphotos_13991265_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Istraživanje je pokazalo da se kod osoba sa dijabetesom tipa 2 jutarnji nivo šećera u krvi smanjio za 12% posle redovnog i svakodnevnog unošenja ovog lekovitog korena.

Salata od đumbira

U blenderu, na najvećoj brzini, nekoliko sekundi mutite kašiku senfa, tri kašike limunovog soka i kašiku oguljenog i usitnjenog đumbira (dok smesa ne postane glatka i ujednačena). Potom prebacite blender na manju brzinu i postupno dodajte tri četvrtine šoljice maslinovog ulja.

Pročitajte još: Da li ste čuli za JAPANSKU VODU? Možete je napraviti kod kuće, a ovo su njene PREDNOSTI

Začinite solju i paprom, po želji. Pola glavice oprane i naseckane iceberg salate prespite u pripremljeni preliv, a zatim pospite sa dve kašike usitnjenog svežeg peršuna i ukrasite kriškama limuna. 

Pročitajte još:  KLEOPATRINA KUPKA: Košta 50 DINARA i čini da KOŽA bude BLISTAVA

Ova salata je dovoljna za dve osobe

Piletina sa đumbirom

Foto: Depozit
Pre pripreme, omekšajte dva sitno seckana ljubičasta luka na vrućem ulju, a zatim dodajte mariniranu piletinu koju ćete pržiti sa obe strane dok ne dobije lepu boju. Dodajte 400 ml vode i ostavite da se kuva na laganoj vatri 40 minuta.

Narežite 1 kg otkoštenih pilećih bataka bez kožice i ostavite ih najmanje sat vremena u marinadi, koju ćete pripremiti od sitno usitnjenog komada svežeg korena đumbira veličine pet centimetara, naseckane čili papričice, kašike maslinovog ulja, kašike mlevene začinske paprike, dva izgnječena bela luka, kašike kumina, soka od isceđene limete, šake sitno seckanog svežeg korijandera.

Pročitajte još: Idealan za pušače: Napitak koji čisti pluća, a možete ga SAMI NAPRAVITI

Čuvanje đumbira
Ako se čuva u frižideru, đumbir može ostati svež i do tri nedelje, a u zamrzivaču se može držati i do šest meseci. Dovoljno je da ga izrežete na manje komade dok je još svež, ili da ga naribate. Zavisno od toga za šta ćete ga koristiti, ubacite ga u plastiču vrećicu i stavite ga u zamrzivač.
Ovaj specijalitet sa piletinom je dovoljan za 4 osobe

Pročitajte još:  OKTOBARSKI DETOKS organizma: 4 ČORBE, 6 sokova i 7 ZAČINA

Smuti od đumbira

Ovaj napitak, koji se jednostavno i brzo pravi, daće vam snagu za novi radni dan. Pomešajte u blenderu komadić đumbira veličine pet centimetara sa 180 ml bademovog mleka, kašiku čia semenki i pola kašike naribanog muškatnog oraščića, a zatim malo zagrejte pre nego što je popijete. Po potrebi, dodajte malo vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas