Mitovi o CELULITU u koje veruju mnoge žene: Kilaža nije razlog broj jedan

Kristina LJubisavljević

13. 01. 2021. 000000 13:00

Foto: Deposit

Celulit je dakle opšte prisutan i nažalost su se tokom godina njegovog carevanja brojni mitovi kreirali u njegovo ime. Ako ste znatiželjni po pitanju toga šta bi trebalo da prestanete da mislite o vodećem neprijatelju ženske lepote kako biste ga lakše savladali, ostanite sa nama u redovima koji slede.

Pročitajte još: One mogu sve! Šta mislite, ko obavi 42 ZADATKA tokom dana?

Mit 1 - Samo osobe sa prekomernom težinom imaju celulit

Brojni faktori mogu da dovedu do pojave celulita, a prekomerna težina je samo jedan od njih. Hormoni, genetika, struktura i tekstura kože, kao i način života igraju važnu ulogu u tome da li se i u kolikoj meri celulit povaljuje pod kožom. Verovali ili ne, imaju ga čak i profesionalni sportisti.

Estrogen igra važnu ulogu u borbi protiv stvaranja celulita, a budući da s godinama žensko telo stvara manje estrogena to dovodi do slabije cirkulacije i pojave celulita.

Mit 2 - Kardio vežbe eliminišu celulit

Iako kadrio treninzi poput trčanja i preskakanja konopca mogu da pomognu pri manjem zadržavanju masnih ćelija ispod kože, oni vam ne mogu pomoći da se rešite celulita koji već postoji. Kako bi postigli ono što želite a to je manje vidljiv celulit morate da kombinujete aerobne aktivnosti sa treninzima snage. Ovo će učvrstiti i tonirati mišiće, pri čemu kada su zategntiji manje omogućavaju celulitu da bude vidljiv.

Pročitajte još: MILICA zna najveću tajnu života: Recept za sreću i otkriva nama

Mit 3 - Gubitak kilograma eliminiše celulit

Masne ćelije koje se nalaze ispod kože između vlaknastih traka, predstavljaju celulit. I mada bi u teoriji manje masti u telu značilo i manje celulita češće sa gubitkom velike količine kilograma u kratkom roku razvučena koža deluje još gore, sa još izražajnijim celulitom. U tom pogledu potrebno je režim dijete kombinovati sa treninzima snage.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU