Čak i tom mestu ŽENE FILOZOFIRAJU! Evo šta se najčešće žvrlja po javnim toaletima

Kristina Malešević

13. 01. 2021. 000000 21:00

Foto: Depositphotos

Javni toaleti su stvar nužde većini ljudi, ali pojedincima i mesto na kome im radi inspiracija za različite natpise i poruke, koje žele da vidi što veći broj ljudi. 

Pročitajte još: Ovo su razlozi zbog kojih manjak sna kod tinejdžera loše utiče na mozak

Muškarci pišu kraće poruke, uglavnom o seksu, politici i sportu. Žene pišu češće o vezama nego o seksu, filozofiraju o svakodnevnici ili daju lične izjave...

Švajcarska lingvistkinja Kristina Kouns analizirala je pismene poruke, grafite, ispisane na zidovima javnih toaleta širom sveta. Ova naučnica je utvrdila da žene pišu o vezama, seksualnosti i svakodnevnim mudrostima, dok kod muškaraca dominiraju seks, politika i sport.

Pročitajte još: Naučnici su utvrdili, a postoji i dobar razlog što je raniji odlazak na spavanje zdraviji

Javni toaleti su jedina mesta gde su žene i muškarci zaista strogo odvojeni jedni od drugih, pa su grafiti sa njihovih zidova savršeni za rodno specifična istraživanja, navodi se u istraživanju. Muškarci pišu kraće poruke, uglavnom o seksu, politici i sportu. Žene pišu češće o vezama nego o seksu, filozofiraju o svakodnevnici ili daju lične izjave.

Naučnicu je posebno iznenadilo što su norveške žene, koje važe kao izuetno emancipovane u grafitima vrlo često razmatrale pitanje kako postati dobra domaćica. Zatim je utvrdila da su rasističke izjave žena u toaletima znatno oštrije formulisane nego kod muškaraca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU