Oglas
· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Mama, da li postoji DEDA MRAZ? Psiholog savetuje šta i kada treba odgovoriti

Večita nedoumica: Kada je pravi trenutak da detetu kažete istinu?

1608376607_Depositphotos_414135494_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Bliže se novogodišnji i božićni praznici kada deca sa ushićenjem iščekuju poklone od Deda Mraza. A, da li znate kada je pravi trenutak da im kažete da simpatični deka sa belom bradom, koji im svake godine ispunjava želje, zapravo, ne postoji?

Pročitajte još: Zašto je važno da dete ode na spavanje do 21 čas? Roditelji ovo treba da znaju

Dečji psiholog dr Amanda Gamer savetuje roditeljima da je najbolje da im otkriju istinu kada mališani imaju 10 ili 11 godina, ali da to prvenstveno zavisi od deteta.

- To je otprilike vreme kada deca počinju da se raspituju o takvim stvarima. Važno je da vam veruju, pa ukoliko predugo skrivate istinu od njih, postoji opasnost da ćete pokvariti međusobni odnos - kaže Gamerova.

Dok vas ne pitaju - ćutite!

Ako već nameravate da im saopštite istinu, onda je najbolje da sačekate trenutak da vas sami pitaju, a zatim ih upitajte šta misle o tome:

Pročitajte još: Ulepšajte deci jutro i napravite ČOKOLADNU šišarku, LAKO je!

- Lakše je potvrditi sumnje koje već imaju, nego im nešto saopštiti iz vedra neba. Ali, svakako im recite da novogodišnje i božićne poruke, poput ljubaznosti i brige, još važe, bez obzira na to što Deda Mraz ne postoji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas