Danas se prema tradiciji spremaju KROFNE: Kako da ih napravite brzo i lako (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

14. 01. 2021. 000000 13:20

Foto: Deposit

Potrebno je: 650 gr brašna; 30 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo soli; 200 ml mleka; 3 žumanceta; 100 ml ulja; korica limuna.

Pročitajte još: FANTASTIČAN PILAV sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (FOTO/VIDEO)

Priprema: Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da testo "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju.

Foto: Deposit

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede. Pospite ih prah šećerom i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU