Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

200 đaka jelo je BANANU za doručak i desilo se ČUDO!

Dve stotine učenika jedne škole u Engleskoj su čitavu godinu, s ciljem da lakše završe ispite, jeli banane za doručak, užinu i ručak.

1610354836_Depositphotos_40948023_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Pokazalo se da je ovo dovelo do toga da učenici bolje i lakše uče jer su pažljiviji zahvaljujući kalijumu iz banana.

Banana se svrstava u omiljene namirnice jer je veoma ukusna, ali je mnogo važnije to što je podjednako i zdrava.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Jutarnja mučnina
Banana kao užina pomaže u održavanju idealnog nivoa šećera u krvi, čime direktno umanjuje šanse za jutarnje mučnine.

Ovo jedinstveno voće obiluje kalijumom, a sadrži malo soli, što je idealna razmera u borbi protiv visokog krvnog pritiska. Čak je i Američka agencija za hranu i lekove potvrdila da ovi plodovi mogu biti korišćeni za proizvodnju lekova i drugih sredstava u borbi protiv moždanog udara i povišenog krvnog pritiska.

Prema istraživanju sprovedenom na ljudima koji pate od depresije, mnogi su se osećali bolje nakon jedenja banane. Razlog je sastojak triptofan, vrsta belančevine koju telo pretvara u serotonin - hormon sreće, koji opušta, poboljšava raspoloženje i čini nas srećnijima.

Velike količine gvožđa u bananama omogućavaju i stimulišu proizvodnju hemoglobina te na taj način smanjuju šanse obolevanja od anemije, ali i pomažu u izlečenju.

Pročitajte još: Vreme obroka je bitno koliko i namirnice koje jedemo

Bogate vlaknima, banane pomažu u normalnom radu creva bez upotrebe laksativa, a jedan su od najbržih načina umanjivanja mamurluka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas