Nedelja je dan za KROASAN POGAČU sa kiselim mlekom (FOTO/VIDEO)

17. 01. 2021. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 400 ml tečnosti (300 ml kiselog mleka i 100 ml vode )
  • 20 gr kvasca
  • 1 jaje
  • oko 700 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 1 kašičica šećerara
  • 1 žumance

Pročitajte još: MEKE KAO PUSLICE: Slatka punjena gnezda sa džemom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti 20 gr kvasca. Dodati kašičicu šečera, dodati ulje, kiselo mleko, brašno i soli i zamesiti glatko testo.

Foto: Privatna arhiva

Testo odmoriti 30 minuta. Zatim odvojiti malu lopticu koja je potrebna za krug tepsije, pa razviti pola cm u krug. Premazati uljem. Iseći trouglove, pa ih uviti u kiflice.

Pročitajte još: Danas se prema tradiciji spremaju KROFNE: Kako da ih napravite brzo i lako (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Okrugli pleh premazati uljem i ređati kroasane u krug. Odvojenu lopticu staviti u sredinu. Pokriti krpom da odmori 20 minuta, a onda premazati žumancetom u koje ste dodali kašiku ulja i kašiku mleka. Potom peći na 180 stepeni C.

Pročitajte još: Ručak koji će probuditi sva vaša čula: Šnicle u susamu i senfu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pečenu malo pokriti da se ohladi, pa uživati u divnom ukusu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU