Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

POSNA SLANA KREKER TORTA! Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (FOTO/VIDEO)

Ko kaže da torta mora biti samo slatka? Slane su još zanimljivije, a evo recepta za jednu od njih.

1610446653_hqdefault.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 1 konzerva tunjevine (180 gr)
  • 150 - 200 gr margarina
  • 200 gr posnog majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 300 gr posnih krekera
  • prepečenog susama 50 gr
  • 2 kisela krastavca
  • 2 šargarepe kuvane
  • 2 krompira kuvana
  • 1 kisela paprika
  • 50 gr pečenog kikirikija
  • 200 ml presola iz krastavaca

Pročitajte još: FANTASTIČAN PILAV sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.

Foto: Privatna arhiva

Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. 

Pročitajte još: Za današnji posni ručak: Pasulj sa pindžurom (FOTO/VIDEO)

U  poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.

Foto: Privatna arhiva

Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem. 

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas