Dva način kako treba da jedete ŠARGAREPU i nećete trošiti novac kod zubara

20. 01. 2021. 000000 08:40

Foto: Depozitfoto

Šargarepa se preporučuje srčanim bolesnicima, jer snižava krvni pritisak. Regulišu nivo holesterola i smanjuju pritisak od srčanih oboljenja.

Pročitajte još: Dobro je da ih uvrstimo u ishranu: Namirnice koje pozitivno deluju na bakterije i viruse

Konzumiranje jedne sveže šargarepe nakon svakog obroka, ubija štetne materije u ustima. Čisti zube i eliminiše naslage hrane, sprečavajući time krvarenje desni i pojavu karijesa. Uz to, konzumiranje sveže šargarepe pojačava proizvodnju pljuvačke i ubrzava probavu, obezbeđujući potrebne enzime, minerale i vitamine.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Sok od sveže ceđene šargarepe idealan je za grčeve, upalu slepog creva, dispepsiju i druge probleme organa za varenje. Veruje se da se plodnost može izlečiti redovnim konzumiranjem ovog zdravog povrća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU