Ukus koji osvaja na prvi zalogaj: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (FOTO/VIDEO)

22. 01. 2021. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je: 

  • 3 šnicle po izboru
  • 200 gr šampinjona
  • 200 ml belog vina
  • 300 ml vode (po potrebi još malo)
  • 2 kašike brašna
  • 3 čena belog luka
  • bibera
  • soli
  • peršunov list
  • ulje

Pročitajte još: Baka Jela nam OTKRIVA TAJNI SASTOJAK vrhunskih faširanih šnicli (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 min. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk. 


Foto: Privatna arhiva

Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti.

Foto: Privatna arhiva

Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.  

Pročitajte još: Danas pripremamo TESTENINU SA ŠUNKOM I PAVLAKOM prelivenu sosom od pečuraka (FOTO/VIDEO)

Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU