· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

MEKE KAO PUSLICE: Slatka punjena gnezda sa džemom (FOTO/VIDEO)

Poslastica u kojoj ćete uživati.

1610699640_BAKA-NASLOVNA-1.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je: 

  • 2 jajeta
  • 70 gr maslaca
  • 4 kašike prah šećera (treba 150 gr )
  • 200 gr brašna
  • korica narandže
  • 1 vanilin šećera
  •  malo džema
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 1 kašica brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Pročitajte još: Danas se prema tradiciji spremaju KROFNE: Kako da ih napravite brzo i lako (RECEPT)

Priprema:

Umutiti penasto maslac sa 2 kašike prah šećera, dodati rendane korica narandže i dva žumanca i vanilin šećer. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo.

Foto: Privatna arhiva

Umesiti glatko testo, pa ga razviti pola cm i vaditi kalupom male lončiće. Ređati u pleh. Umutiti belanca sa 2 kašike šećera u čvrst šne. 

Foto: Privatna arhiva

Dodati mlevene orahe i 1 malu kašičicu brašna. Sve izjednačiti dobro i puniti špric. Malom kašičicom vaditi džem i stavljati na sredinu kolačića u plehu.

Foto: Privatna arhiva

 Špricom istisnuti  belance sa orasima na rubove kolača okolo džema. Peći na 180 stepeni 20-25 min. 

Pročitajte još: Ručak koji će probuditi sva vaša čula: Šnicle u susamu i senfu (FOTO/VIDEO)

Prelepi su tope se kao puslica.

Uživajte!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.