Modni komad koji se vratio iz prošlosti i danas je ULTRA popularan

28. 01. 2021. 000000 09:40

Foto: Depozitfoto

Izreka kaže "kapa glavu čuva", ali u ovom slučaju će podići vaš autfin na viši novu. U pitanju je "newsboy" kapa koja će se sa svakim stilom stopiti i dati dozu opuštenosti.

Pročitajte još: Ovo će se nositi i naredne ZIME: Ispravite se i istaknite RAMENA

Lenjinka?
Jedan od najslavnijih "promotera" ove kape bio je Vladimir Ilič Lenjin. Međutim, ženama ova kapa neuporedivo bolje stoji!

"Newboy" kapa je počela da se nosi u Americi početkom 20. veka i prvobitno su je nosili kolporteri, raznosači novina i lučki radnici, farmeri, radnici u čeličanama. Proglašena je za kapu nižih slojeva. Bogati, i kada su je nosili, to bi bilo isključivo u slobodno vreme.

Ovaj modni komad našao je svoje mesto pod suncem, pa ga sada rado nose i muškarci i žene.

Pročitajte još: SAT otkriva mnogo o muškarcu, a CRNI govori više od reči

Newsboy kapa postala je popularna početkom 2000-ih godina

Odlično se uklapa u svaki stil, te će dobro uklopiti ako volite elegantan, damski stil sa plisiranom suknjom i svilenom košuljom. Takođe, savršen spoj predstavlja sa kežual stilom i pravi je pogodak u kombinaciji sa farmerkama i "teddy" kaputima. Pored ovoga dobro se stopiti sa jednobojnim kompletima i sakoima jarkih boja.

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO: Noć u "ZATVORU" za 42 evra! Ovo je NAJNEPRIJATNIJI hostel na planeti (VIDEO)

Bogata je materijalom, pomalo "naduvana" sa naborima i dugmetom na vrhu. Može biti raznih dezena i boja, punijih materijala za zimu ili prijatnijih za leto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU