Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Za lepu i zdravu kožu JEDNU stvar obavezno izbegavajte

Lepa koža i alkohol ne idu pod ruku.

1611482067_Depositphotos_193973926_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Dobro znamo da ispijanje alkohola nije previše dobro za nas, fizički, finansijski i mentalno. I mi znamo da prestanak konzumiranja alkohola može doneti mnogo koristi. Uprkos tome, i dalje nastavljamo. Dakle, možda nam treba još jedan razlog, a to je: alkoholna pića nisu loša samo za vašu unutrašnjost, već i za vaš spoljni izgled, jer vam uništavaju kožu na više načina.

Pročitajte još: Da li je monohromatski stil za HRABRE ili LENJE žene? Ni jedno ni drugo! (FOTO)

Da, to se odnosi i ako vikendom idete samo na jedno pivo ili popijete samo prigodnu čašu vina. Ako ulažete gomilu vremena i energije u svoju negu kože, a zatim odlazite na konzumiranje koktela, samo činite štetu sebi.  

Pročitajte još: Inspiracija za CRVENU podlogu na Louboutin cipelama nastala je od JEDNE stvari koju je svaka žena probala

Kakve posledice pije alkohol na vašu kožu? Kratkoročni uticaj - od trenutka kada počnete da pijete do mamurluka sledećeg dana. To će biti crvenilo, mrlje i suvoća. - Koža će se isprati više nego obično, jer je alkohol vazodilatator, što dovodi do širenja krvnih sudova ispod površine kože - objašnjava Ema Koleman, dermatolog. - Nemogućnost razgradnje i probave alkohola konzumiranog u velikim količinama može biti drugi mogući uzrok crvenila lica kod mamurluka. Alkohol je takođe veoma dehidrirajući, jer je diuretik, zbog čega češće odlazimo do wc-a.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Prošla godina je bila u znaku MEDVEDA, ali na rasprodaji ne kupujte TEDI-KAPUT, već ovu stvar

To su direktni rezultati pijenja, ali postoje i manje očigledni efekti, a to je znojenje - bez obzira da li plešete ili ste u pregrejanoj kafani. Zatim se vraćate kući pijani i zaspite našminkane, a to je veliki udar za kožu. Tu je i uticaj odmora - malo sna ili odlazak na krevet u sitne sate neće doneti ništa dobro koži. Posle lošeg noćnog sna, podočnjaci i natečenost često se pojavljuju u kratkom roku nakon pijenja, s dosadnijim izgledom na našoj koži nego obično.

Pročitajte još: Deluje STRAŠNO, ali ovo je HIT tretman među ljudima koji MNOGO SEDE

Alkohol doslovno isisava vlagu iz kože, ali kako se alkohol metaboliše u jetri, proizvodi se toksični nusproizvod koji se pušta u telo i kožu. To onda uzrokuje dehidrirano tkivo, što na kraju može dovesti do više linija, bora, gubitka sjaja i povećanog protivupalnog odgovora. - Često vidimo i dodatne probleme sa dugotrajnim pijenjem, kao što su crvenilo kože, natečenost, slomljeni kapilari i koža koja definitivno stari brže nego što bi trebalo. Stručnjaci veruju da višak alkohola tokom dužih vremenskih perioda može imati nepovratne efekte na kožu - kaže Ema. Ona primećuje da su i kožne bolesti poput određenih vrsta ekcema, psorijaze, rozaceje i dermatitisa češće kod onih koji duže vreme konzumiraju alkohol.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas