Ideja za današnji ručak: Prave GURMANSKE ROLNICE (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 02. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • pileća prsa
  • senf
  • 150 gr suvog vrata ili bilo koje salame
  • 100 gr kačkavalja
  • 200 gr slanine tanko nasečene
  • soli bibera

Pročitajte još: SAVRŠEN RUČAK: Danas pripremamo gulaš sa pilećom džigericom (FOTO/VIDEO)

Još treba

  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika soka limuna
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica crvene paprike

Foto: Deposit

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle pa ih izlupati između folije. Svaku posoliti i premazati senfom. Na sto poređati tri lista suve slanine i na nju staviti meso.

Pročitajte još: VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)

Dodati kačkavalj i suvi vrat i urolovati. Ređati u podmazan pleh.

Foto: Deposit

U činiju staviti senf, med, maslinovo ulje, sok limuna papriku i soja sos. Sve izmešati i četkicom premazati rolnice.

Peći na 210 stepeni C oko 30-40 min da lepo porumene. Servirati tople. Gurmanski ručak koji se ne jede svaki dan. Uživajte!

Foto: Deposit

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU