Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Nije vam potreban kotlić: Evo kako da spremite odličan RIBLJI PAPRIKAŠ u šerpi (FOTO/VIDEO)

Vrhunsko jelo za predstojeće dane.

1607071424_20201203_141818.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 600 gr ribe po izboru
  • 1 veća glavica crnog luka
  • mešavina smrznutog povrća
  • 3 paprike sveže crvene
  • 50 ml kuvanog paradajza
  • 3-4 lista lorbera
  • crvena mlevena slatka i tucana ljuta paprika
  • biber, ulje, so
  • list i stablo celera
  • 3 veća krompira

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera paškanata, celera, a može i šaka graška). Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.

Foto: Privatna arhiva

Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.

Pročitajte još: Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Ubaciti na kocke isečen krompiir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 minuta na tihoj vatri.

Pročitajte još: SAVETI ZLATA VREDNI: Baka Jelena otkriva kako da sačuvate hranu koju kupite (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Posoliti, pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš ređi. Dodati peršunov list i isključiti.

Pročitajte još: Napravite ZDRAVU UŽINU: Evo šta vam je sve potrebno

Foto: Privatna arhiva

Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog.

Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas