Beli KOREN je antibiotik, jedite ga i pijte, ali NARENDAN jedite samo određen broj dana

09. 02. 2021. 000000 18:30

Foto: Depozitfoto

NJegova najbitnija osobina je da ima izrazito antimikrobno dejstvo, odnosno pomaže organizmu da uništi viruse i bakterije. Sok od rena razblažen vodom dobar je za ispiranje upaljenog grla i bolesnih desni. Pored fintocida - prirodnog antibiotika, koji sadrži, ovaj koren obiluje i lizozimom, proteinom s antibaktericidnim delovanjem koji se koristi i u zvaničnoj medicini.

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Narendani koren rena može da se čuva najviše nedelju dana, nakon čega gubi mnoga korisna svojstva. Zato je najbolje da se jede sveže rendan, jer tada stimuliše sistem za varenje, leči upaljene urinarne puteve, a ima i jako diuretičko svojstvo čime potpomaže izbacivanje kamena u bubregu. Takođe, blagotvoran je u slučaju cistitisa, gihta i reume.

Narendani koren se čuva samo nedelju dana!

Ren je nezamenljiv kao domaći lek za kašalj i bolesti disajnih organa. Takođe, ren umanjuje žeđ, pa se samim tim, zbog smanjenog konzumiranja tečnosti, reguliše i nivo šećera u krvi, što pogoduje dijabetičarima.

Pročitajte još: Sprečava rak, topi kilograme i POBOLJŠAVA SEKS! Da li ima još razloga da odmah ne uzmete SOK OD NARA

U hladnim zimskim danima može da pomogne da prodišete. Na zagrejanu ringlu stavite šerpu sa narendanim renom i malo vode. Kad počne da isparava, šerpu sklonite sa šporeta, savijte se nad njom, glavu pokrijte peškirom i udišite isparenje do desetak minuta. Najbolje je da se to uradi pred spavanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU