Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)

08. 02. 2021. 000000 15:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • kore lazanja
  • 200 gr mlevenog mesa
  • 100 gr suvog (šunka)
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 1 veza belog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • so, biber

Za bešamel sos:

  • 30 ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • 450 ml vode ili mleka
  • 3 čena belog luka
  • biber
  • so ili suvi začin
  • peršunov list

Pročitajte još: Staro srpsko jelo: Suva paprika punjena pasuljem

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni i beli luk, dodati na kockice šargarepu, pa kad se uprži dodati mleveno meso i još malo pržiti.

Foto: Privatna arhiva

Dodati so, biber i peršunov list. U šerpu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna, pa pržiti da porumeni. 

Pročitajte još: Slatko, sočno i ZDRAVO: Punjene jabuke su najukusniji zimski SLATKIŠ

Foto: Privatna arhiva

Dodati drobljen beli luk, i još malo pržiti. Dodavati vodu da bude ređi sos. Ubaciti rendan parmezan (kačkavalj), posoliti, pobiberiti i dodati seckani peršun.

Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatana arhiva

Manju tepsiju  premazati uljem. Listove lazanja bariti oko 2 minuta i osušiti malo krpom. Poređati na dno tepsije 2-3 lista lazanje, pa ubaciti nekoliko manjih kutlača sosa.

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Foto: Privatna arhiva

Ponoviti još jednom isto. Na sredinu istresti nadev, dodati sos, i lazanje. Završavamo sa sosom. Peći na 200 stepeni C oko 60 min da se dobro zarumeni. Vrhunsko!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU