Oglas
· · Komentari: 0
UKUSNO

Nedelja je za lagane obroke: Kiflice sa sirom i šunkom koje svi obožavaju (FOTO)

Divne, mekane i hrskave.

1612706516_Kiflice.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Oglas

Vikendom svi volimo da uživamo i budemo rasterećeni, a nedelja je pravi dan za odmor. Kako bismo kraj vikenda završili u dobrom raspoloženju, uživanje u hrani je neizostavna stavka. Zato brzo pripremite ovaj fantastičan obrok za celu porodicu i prepustite se čulima uz naš današnji predlog - kiflice sa sirom i šunkom. 

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Na instagram profilu Didy Kitchen, možete naći sjajne recepte. A sada brzo napravite ove ukusne kiflice i uživajte u ostatku vikenda.

Da biste napravili ove divne kiflice potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 200 ml mleka
  • 5 kašika ulja
  • jedno jaje
  • po jedna kašičica soli i šećera
  • 380 gr brašna (meko, tip 400)
  • 70 gr kisele pavlake
  • 50 gr margarina

Za fil:

  • 80 gr sira
  • 50 gr šunke.

Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U vanglicu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i promešajte da se kvasac istopi.

Neka testo odleži pola sata, a onda...

Kad kvasac nadođe dodajte malo po malo brašna i so, umesite testo da dobijete lepu lopticu.

Ostavite testo da nadolazi oko 30 minuta, zatim ga premesite i podelite na dve loptice i njih ostavite da nadolaze 15 minuta.

Pročitajte još: Sprečava rak, topi kilograme i POBOLJŠAVA SEKS! Da li ima još razloga da odmah ne uzmete SOK OD NARA

Oklagijom od obe loptice napravite dva tanja kruga. Prvi premažite pavlakom, preko njega stavite drugi krug i na njega narendajte margarin, zatim isecite na četvrtine, a svaku četvrtinu na 3 trougla. Stavite fil i urolajte kiflicu.

Ukljucite rernu da se ugreje na 260°. Dok se rerna greje, taman će i kiflice malo da nadođu.

Pročitajte još: Jutarnji smuti za zdrav početak dana

Pre nego što ih ubacite u rernu premažite ih sa jajetom (koje smo odvojili od testa) a u njega dodajte i kašiku mleka i kašiku maslinovog ulja. Pospite ih susamom.

Pecite ih oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju ovako lepu boju. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas