Kuvarica LJiljana otkrila magične tajne svojih recepata: Za mlade domaćice ima samo jedan SAVET

Jelena Blažić

09. 02. 2021. 000000 16:00

Foto: Privatna arhiva

LJiljana je radila kao šef kuhinje u Sloveniji i Nemačkoj, a na dan Titove smrti doživela je saobraćajnu nesreću pri povratku za Srbiju, koja joj je život promenila iz korena. Morala je da prestane da radi kao kuvarica.

Pročitajte još: Šef Marko je hranio Dačića, Vučića i Šojgua, a tajkunima na jahti je poslužio nešto NEVEROVATNO

Iako nije mogla više da radi kao šef u restoranima, LJiljana od svog sna nije odustala. U početku je hranu pripremala za svoje ukućane, a onda je na nagovor ćerke odlučila da iz hobija otvori instagram nalog i na taj način ljudima približi kako da ukusno i lako spremaju svoje obroke.

Foto: Privatna arhiva

- Ćerka je rešila da mi otvori profil  pod nazivom "Kuvarice manje zbori", kao neki vid hobija, a isto tako da ljudima približim kako da ukusno i lako spremaju svoje obroke", rekla je LJiljana za Magazin novosti i dodala da nije očekivala ovoliki uspeh. NJen Instagram nalog ima preko 90 hiljada pratilaca, a  fanovi svakodnevno joj šalju utiske o pripremljenim oborcima koje su pravili prema njenim receptima.

- Nismo očekivali toliko veliki uspeh, zapravo nismo ni razmišljali o tome, samo smo spremali i slikali hranu. LJudi su počeli dosta da nam pišu kako su zadovoljni receptima i ukusnim jelima.  Bilo je ljudi i ima ih i dalje kojima je lakše da pogledaju ceo postupak pravljenja, tako da smo rešile da otvorimo i Jutub kanal.

Iako je pripremila veliki broj jela, postoji obrok koji izdvaja kao omiljeni:

 - Iskreno rečeno sva hrana mi je omiljena i rado je spremam ali ipak moram da izdvojim domaću krompirušu čije kore ručno teglim, i to je nešto što mi je preneseno tradicionalno iz porodice. Recepte sam uvek skupljala, od prijatelja, kume, mame, iz novina, sa posla, i dalje ih skupljam  ali nikada ne pravim po originalnom receptu, već uvek moram nešto da izmenim, dodam, oduzmem i tako recept dobije neki moj pečat.

ljiljana ne krije da je prezadovoljna odzivom ljudi na Instagramu i Jutjubu, ali isto tako dodaje da je čak gostovala i u nekim emisijama gde je pripremala jela po svojim receptima.

LJubav je glavni sastojak kuvanja i sa njim uvek uspevate 100%
Foto: Privatna arhiva

- Mnogo sam zadovoljna instagramom, postao mi je baš prijatna razonoda, upoznala sam dosta divnih ljudi, gostovala sam dva puta u "Praktićnoj ženi", neki moji recepti su izlazili u novinama, takođe sam sarađivala sa puno divnih ljudi, ali najviše volim kada mi mlade osobe pošalju slike svojih spremljenih obroka po mom predlogu i kada su zadovoljni svojim uspesima..  Od toga meni nema većeg zadovoljstva, i ta njihova sreća nema cenu. Kada su oni srećni ja sam presrećna.

Ova uspešna kuvarica rado deli savete mladim ženama i uvek im je na raspolaganju, a za početnice ima veoma bitan savet, koji može mnogo da im pomogne, ukoliko tek počinju da uče da kuvaju:

Pročitajte još: Šef Marko je hranio Dačića, Vučića i Šojgua, a tajkunima na jahti je poslužio nešto NEVEROVATNO
 

- Mladim domaćicama bih poručila da nigde ne žure, da se ne nerviraju ako im neki recept ne uspe jer niko se naučen nije rodio. Pa tako sam i ja plakala kada sam prvu tortu bacila, ni meni nije uspevalo sve iz prve, ali važno je da volite to što radite - zaključila je LJiljana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU