· · Komentari: 0
VITKI

Bez DIJETE 15 kilograma manje? Ovih PET super-namirnica TOPE salo!

Jedite namirnice koje provereno tope salo i konačno zablistajte u ovoj godini!

1611148828_Dijetapixa.jpg
Foto: Depozitfoto

Dosadilo vam je brojanje kalorija i merenje porcija na grame? Postoji jednostavniji način da se rešite suvišnih kilograma!

Pročitaje još: NE RADITE TO: Izgladnjivanje je OPASNO, ali i BESKORISNO

Put do vitke linije ne mora da podrazumeva izgladnjivanje i restriktivne dijete. Tajna je u hrani koju jedete. Pravilnim izborom namirnica možete pokrenuti proces mršavljenja, a mi vam predstavljamo one koje najbolje tope masne naslage. Osobe koje nisu držale dijetu su uz jelovnik baziran na ovim namirnicama oslabile od 8 do 15 kg!

Foto: Depozit

1. Kupus za vitak stas

Kupus dijeta je nadaleko poznata. Gotovo da nema gojazne osobe koja nije probala da se oslobodi viška kilograma uz čuvenu čorbu od kupusa. Istina je da je ovo povrće odlična namirnica ukoliko želite da doterate liniju.

Minimum kalorija!

Kupus ima veoma malo kalorija (100 g sadrži svega 24 kcal), a bogat je vitaminom C koji igra značajanu ulogu u sagorevanju masti u organizmu. Osim toga, kupus sadrži i kiseline koje usporavaju pretvaranje ugljenih hidrata u masti i vlakna koja drže sitost. Plus crveni kupus je odličan za srce

Pročitajte još: Najlakša DIJETA na planeti: Pratite ritam ZEMLJE (2 DEO)

2. Riba za 25 % efikasniju dijetu

Mnoga istraživanja su dokazala da riba i morski plodovi, u odnosu na druge namirnice bogate proteinima, za 25 % više pospešuju gubitak kilograma kod osoba koje su na dijetalnim režimima ishrane. A sve to zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama! Ovaj nutrijent se pokazao kao značajan saveznik u borbi sa viškom kilograma. On podstiče rad hormona koji regulišu osećaj gladi, a i smanjuje lučenje onih koji utiču na stvaranje masnih naslaga.

Pročitajte još: Mesečeva DIJETA za januar: Gladni JEDAN DAN nedeljno i kilogrami se tope!

Citrusi Foto: Depozit

3. Mlečni proizvodi daju duplo bolje rezultate

Da ne bude zabune, ovo se odnosi isključivo na namirnice sa smanjenim procentom masti. Mnoge studije su potvrdile da ukoliko tri puta dnevno unosite malomasne mlečne proizvode, oslabićete duplo više nego da ove namirnice izostavite iz jelovnika.

Kombinacija kalcijuma i vitamina D je dobitna!

Kombinacija kalcijuma, vitamina D i proteina koje sadrže mleko, jogurt i sirevi s malom količinom masti pospešuju rad metabolizma i razlaganje masnih naslaga!

4. Grejpfrut za 5 puta brže mršavljenje

Osim što je "krcata" vitaminom C, ova voćka je dobar izvor biljnih vlakana i vitamina A. Bilo da volite njegov gorak ukus ili ne, morate da znate da je grejpfrut savršena namirnica ukoliko želite da se oslobodite viška kilograma. Ima veoma malo kalorija, a stvara osećaj sitosti.

Grejprfrut daje osećaj sitosti.

Studija je pokazala da su osobe koje su uzimale grejpfruta pre svakog obroka mršavile i do pet puta više od onih koje ga nisu jele. Kiseline i nutrijenti kojima grejpfrut obiluje smanjuju lučenje hormona koji utiče na stvaranje sala.

Kivi sagoreva masti Foto: Piksabej

Pročitajte još: SMRŠAJTE NA ZDRAV NAČIN: Umesto rigoroznih dijeta, primenite savete stručnjaka

5. Kivi topi salo

Poznato je da vitamin C igra značajnu ulogu u procesu topljenja masnih naslaga. Kad smo već kod tog moćnog nutrijenta, onda ne možemo a da ne spomenemo njegovog najboljeg predstavnika - kivi. Zahvaljujući tome što sadrži vitamina C više od bilo koje druge namirnice, ovo voće je idealno za sve one koje priželjkuju ravan stomak, bez naslaga sala! Računica je sasvim jednostavna. Ukoliko ne unosimo dovoljno vitamina C u organizam, za 11 % ćemo sagoreti manje masti; a ako ga unosimo u optimalnoj količini, procenat topljenja sala se povećava za čitavih 30 %!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.