Proslavila ju je Keri Bredšo, a nakon dve decenije ova TORBA ponovo osvaja svet (FOTO)

Kristina LJubisavljević

17. 02. 2021. 000000 12:30

Foto: Deposit

Moda 2021. godine u znaku je minimalizma koji kaže jednostavnost i klasika.

A u svetu torbi minimalizam su ništa drugo nego male torbe za rame. Sećate se popularne Keri Bredšo i njene Fendi baget torbe? Tada je postala tako popularna da su žene širom sveta želele baš tu. A onda je naprasno nestala, kada su nam se vratile velike torbe.

Pročitajte još: Naučite od Šveđanki: Kako se oblačiti kada je minus? (FOTO)

Dizajnirala ju je davne 1997. godine Silvija Venturini Fendi. Dobila je ime prema tradicionalnom francuskom hlebu - bagetu. NJen način nošenja asocirao je na baget, otuda to ime. Od tada u svetu mode postaje kultna. Postaje simbol prefinjenosti, "elegancije u hodu". Bez potrebe da razmišljamo o mnogim stvarima koje treba da ponesemo. Jedsnostavno u njoj nema toliko mesta, pa se svodimo na samo neophodno. Dizajn ove torbe doneo je oslobađajući osećaj, znamo koliko je teško celog dana nositi veliku torbu.

Kada je pojavila 90-ih dala je stilu jednu novu notu svežine. Minilanizam koji se čekao. Sada je dizajneri širom sveta vraćaju na ulice.

Pročitajte još: Srpska blogerka sa Malte: Nena Kay za Magazin Novosti otkriva neprikosnovene modne savete za sve dame (FOTO)

Zamišljamo je uz pantalone ravnih nogavica, midi haljne i duže sakoe. Daće tu notu jjednostvanosti koja nam je neodstajala, dah prošlih vremena. A kada nešto što je kult u svetu mode ponesete tu sigurno nećete pogrešiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU