Mikser ne valja? Možda ga koristite pogrešno i uradili ste neku od ove TRI greške

20. 02. 2021. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Melje brzo, meša vešto, za tili čas vam "spremi" sos, kašicu, koktel, šejk ili smuti, i vaša je desna ruka u kuhinji. No, da biste ga sačuvali, morate znati šta vaš blender "voli", a šta ne.

Pročitajte još: Pet indijskih oraha pere odeću i skida FLEKE!

Ako nije od onih modela koji mogu da lome led, vaš mali kućni aparat trebalo bi da melje samo mekše voće i povrće, kuvano ili sveže, sitno isečeno. Može da samelje i tvrđe, poput šargarepe, ali bi u tom slučaju trebalo uz nju dodati još neku mekšu namirnicu.

Ako nije naglašeno da je model koji lomi led, koristite ga samo za meke stvari.

Uvek prvo sipajte tečne, pa tek onda tvrđe sastojke, ostavljajte dovoljno prostora, bar četvrtinu zapremine, do vrha i držite poklopac rukom dok miksate. Blender oslanjajte isključivo na čvrstu površinu, a tople sastojke najpre mešajte najmanjom brzinom. Ne pokušavajte da njime meljete sirovo meso, jer nećete uspeti, kao ni da umesite testo, ali će zato jaja za omlet, recimo, pripremiti za tili čas.

Pročitajte još: PROBAJTE: Ukusna marinada za meso (RECEPT)

Nikada nemojte potapati u vodu deo u kom se nalazi motor, već ga prebrišite krpom i deterdžentom, a posudu za mešanje lakše ćete očistiti ako odmah po korišćenju u nju sipate malo deterdženta i tople vode, i uključite blender na najveću brzinu

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU