Ove ČAJEVE svi imamo u kući, ali možda niste znali da oni leče STERILITET KOD MUŠKARACA (RECEPT)

Kristina Malešević

04. 03. 2021. 000000 20:15

Foto: Depositphotos

Uzroci neplodnosti mogu biti različiti. U najčešće uzroke muškog steriliteta spada pušenje, duže korišćenje marihuane i drugih droga, kao i hronični alkoholizam. Pored bolesti zavisnosti, tu je i nekontrolisano uzimanje steroida, koje izaziva skupljanje testisa i neplodnost.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Previše intenzivne vežbe dovode do proizvodnje visokog nivoa steroidnih hormona nadbubrežne žlezde, što izaziva nedostatak testosterona i dovodi do neplodnosti. Nekad i tesan veš može da bude uzrok muškog steriliteta – jer povećava temperaturu tela, što rezultira smanjenjem produkcije spermatozoida. Neuhranjenost i anemija, kao i prekomerni stres – često su uzroci neplodnosti muškaraca.

Zeleni čaj podstiče proizvodnju spermatozoida i njihovu pokretljivost, ali prevelike doze mogu imati suprotan efekat

Donosimo vam recept sa dva čaja, koja uspešno leče sterilitet kod muškaraca.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Đumbir

Ova biljka u narodu je poznata kao biljka koja povećava plodnost. Može se cediti u sokove, čajeve ili vodu i piti nekoliko puta u toku dana. Od đumbira se može spremiti i čaj. Đumbirovo dejstvo pojačava se ako mu se dodaje ruzmarin i bosiljak. Kašiku mešavine ovih biljaka preliti sa 700 mililitara vrele vode, pa ohladiti i piti 3 puta dnevno po šolju čaja. Čaj je idealan za lečenje steriliteta kod muškaraca.

Zeleni čaj

Pročitajte još: Grčenje mišića je signal upozorenja koje šalje telo: Evo kada treba hitno otići kod lekara

Ova biljka poznata je kao jak antioksidans, uništava slobodne radikale i ne dozvoljava im da oštete spermatozoide. Zeleni čaj podstiče proizvodnju spermatozoida i njihovu pokretljivost, ali prevelike doze mogu imati suprotan efekat. Čaj se priprema tako što se kašičica zelenog čaja prelije sa 250 mililitara ključale vode i ostavi 10 do 15 minuta da odstoji. Zatim se procedi i pije, bez dodataka ili sa malo meda ili limunovog soka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU