· · Komentari: 0
ALTERNATIVA

Većina ih se gadi, a koriste se i DANAS u Srbiji: Izlečile su KLEOPATRU od STERILITETA, a STALJINA od DEPRESIJE

U Rusiji postoje, čak, četiri velike farme, gde se gaje specijalne pijavice za medicinske svrhe.

1594038963_1.jpg
Foto: Ruski travar

Iako su ružne, dobile su portret u egipatskim piramidama i spomenik blizu Moskve. Pijavice, najpoznatije "lekarke" drevnosti, u naše doba još uvek pomažu milionima pacijenata. U Rusiji postoje čak četiri velike farme, gde se gaje specijalne pijavice za medicinske svrhe.

Pročitajte još:  U RUSIJI se štite od KORONE lekom koji košta 150 DINARA

Lekoviti vampiri Foto: Ruski travar

Prema legendi Kleopatra je patila od neplodnosti i  lekar nisu mogli da joj pomognu. U očaju, pribegla je poslednjem sredstvu: prema preporuci skromnog travara odlučila je da stavi pijavice na svoju matericu. Za nekoliko meseci je zatrudnela.

Nekada su stavljali po 200 pijavica na čoveka!

Mali crni "vampirići" su milenijumima spašavali ljude od bolesti, a ponekad i od smrti. Scena lečenja pijavicama je prikazana u egipatskim piramidama. U srednjovekovnoj Evropi vađenje "loše" krvi su smatrali univerzalnim sredstvom protiv svih tegoba i često preterivali, stavljajući po 200 krvopija na telo čoveka.

Napoleon je iz Mađarske poručio šest miliona pijavica za vojnike!
Lečile su i Napoleona Foto: Ruski travar

Pijavice su bile zvanične "lekarke" i u armiji Napoleona. Francuski imperatorje zabeležio u dnevniku da je naručio u Mađarskoj šest miliona pijavica za lečenje vojnika.

Dve pijavice su koštale kao jedna kokoška!

Izvoz pijavica u to vreme je bio unosan biznis, a najveći izvoznik ove neobične robe je bila Rusija. U Rusiji su u 18. veku počeli da organizuju specijalne farme pijavica i u zapadnu Evropu izvozili po 70 miliona crva godišnje. Pijavice su koštale 10 kopejki po komadu, što je bilo veoma skupo: na primer, za 20 kopejki je tada mogla da se kupi kokoška.

Pročitajte još: "Nikom ne verujte!" Doktor Maksim tvrdi: Da biste pobedili koronu, ZAKISELITE SVOJU KRV

Vampiri za Staljina
Ovi vampirići su lečili i Staljina. Sovjetski vođa je patio od glavobolje i depresije, a pijavice su znatno olakšavale njegovo stanje.
Lekovita je "slina" pijavica, jer razređuje krv.

Razvoj farmaceutske industrije u 20. veku je smanjio potražnju za pijavicama u Evropi - ali ne i u Rusiji. U svakoj sovjetskoj apoteci pored tableta mogla se pronaći i staklena tegla s medicinskim pijavicama.

Fabrika pijavica Foto: Ruski travar

Hirudoterapija - terapija uz pomoć pijavica je u Rusiji popularna i danas. Istraživanja su pokazala da deluje kod srčanih i ginekoloških problema, hipertenzije, upale jetre i žučne kese, hemoroida i proširenih vena.

Pijavice su odlične za srčane bolesnike.

Iako se vekovima smatralo da je suština hirudoterapije vađenje "loše" krvi, sada je dokazano: pijavice su dobre za zdravlje ne zato što piju krv već zato što ubrizgavaju  mnoštvo bioaktivnih supstanci. Slina pijavice sadrži veliki kompleks lekovitih fermenata. Među njima je hirudin koji razređuje krv, i destabilaza koja rastvara trombove. Zatose  hirudoterapija preporučuje protiv kardiovaskularnih obolenja, tromboze i posledica srčanih i moždanih udara.

Pijavice podmlađuju!
Od sline vampirića se prave skupi preparati za lifting kože. U ovoj ulozi smeju da nastupaju samo medicinske pijavice koje su odgajane na specijalnim farmama. NJihova divlja sabraća su opasna po zdravlje!

Trenutno u Rusiji postoje četiri fabrike pijavica. Apotekama i bolnicama se proda pet miliona crva godišnje. Najveća kompanija je "Međunarodni medicinski centar za pijavice" blizu Moskve.

Blizu Moskve je dečji vrtić za larve i restoran u kojem ih hrane krvlju iz klanica!

Ovde krvopije se gaje bukvalno u sterilnim uslovima: one žive u staklenim teglama sa filtriranom vodom, imaju dečiji "vrtić" za larve i "restoran", gde ih služe sertificiranom krvlju iz klanica. Tokom jednog ručka pijavica, koja teži 1-2 grama, može da popije 15 grama krvi.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Pijavica raste sporo: od rođenja do "punoletstva" prođe 1.5 godina. Medicinska karijera krvopije se završava brzo: već nakon prvog tretmana pijavicu u skladu s medicinskim propisima uništavaju. Ovo malo stvorenje daje život za čoveka - i zato u znak zahvalnosti Rusi su podigli u čast pijavice spomenik u gradiću Udeljnoje.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.