Eksperiment: Žene su posle masne hrane radile zadatke i rezultat je bio PORAŽAVAJUĆI

24. 07. 2021. 000000 12:30

Foto: Depozitfoto

U Sankt Peterburgu, naučnici sa Odeljenja za biotehnologiju Univerziteta ITMO, rade na stvaranju lekovitog piva. Nova vrsta penastog pića će potpomagati varenje, uništavati patogene i lečiti bolesti želudačno-crevnog trakta.

Pročitajte još: Živimo u ZABLUDI! Otkrivamo da li je ključ DOBROG IZGLEDA šta jedemo ili kada jedemo?

U sastavu piva nalazi se tropski kvasac koji je pre sto godina otkrio francuski mikrobiolog Henri Boulard tokom svog putovanja u Indiju i Kinu. Lokalni stanovnici su mu tada poklonili neki neobični kvasac i objasnili da on pomaže u borbi sa kolerom. Naučnik je zaključio da je u pitanju probiotik.

U sastavu piva nalazi se tropskki kvasac

Tokom dugog vremena ovaj kvasac se smatrao lekom protiv dijareje. Ali ruski naučnici su napravili korak napred i pronašli način da stvore lekovito "pivo-kefir" od tropskog kvasca. Eksperimenti su još uvek u toku. Ako istraživači uspeju, svet će dobiti novi eliksir zdravlja - efikasan, a jeftin.

Foto: Piksabej

Anti-pametna hrana

Masna hrana smanjuje inteligenciju: naučnici su dokazali da kognitivne sposobnosti padaju čak i nakon jednog masnog obroka.

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

To su pokazale studije, u kojima je učestvovalo 50 žena. Dame su dobile ručak sa visokim sadržajem zasićenih masti. Obrok se sastojao od čizburgera, kobasica, pomfrita, masnog sosa, putera - i imao je energetsku vrednost od 930 kalorija. Nakon ručka, učesnice eksperimenta dobile su da reše neke zadatke na kompjuteru.

Nakon masnog ručka žene su za 11% bile lošije

Ispostavilo se da su rezultati testa nakon masnog ručka bili za 11% gori nego rezultati ispitivanja posle obroka sa nazasićenim mastima (riba, maslinovo ulje, avokado).

Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu

Negativni efekat masne hrane na kognitivne sposobnosti primećen je već nakon jednog eksperimenta. Naučnici tvrde da se, u slučaju stalnog konzumiranja nezdravih namirnica, inteligencija smanjuje još drastičnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU