SUTLIJAŠ sa belom čokoladom i lešnicima: Poslastica koju svi volimo (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

02. 03. 2021. 000000 14:30

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 100 ml. vode
  • 110 gr. pirinča oblo zrno
  • 200 ml. slatke pavlake
  • 70 gr. bele čokolade
  • 100 gr. mlevenih pečenih lešnika
  • 3 ravne kašike šećera
  • 30 gr. putera
  • 1 kašika arome od vanile
  • dve kesice vanil šećera

Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)

Uputstvo za pripremu:

U šerpu sipajte mleko, vodu i ostavite da prokuva. Dok se mleko polako zagreva, pirinač operite u više voda i ostavite da stoji u vreloj vodi. Kada su mleko i voda prokuvali, u šerpu ubacite pirinač (bez vode u kojoj je stajao). Kuvajte na laganoj vatri uz često mešanje, da ne zagori. Kada se pirinač lepo skuvao i zgusnuo, sipajte slatku pavlaku, vanil šećer, aromu vanile i belu cokoladu.

Pročitajte još: Da li ste jeli GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne (FOTO/RECEPT)

Mešajte dok ne prokuva (što bi rekli, dok ne baci prvi ključ) zatim ubacite šećer i lešnike. Ostavite jos 2 - 3 minuta i sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Služite toplo ili hladno, kako volite, ukrasite sa komadićima lešnika, malinama ili nakim drugim voćem. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU