Oglas
· · Komentari: 0
BELI KOLAČ

Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Recept za ovaj kolač je nastao onog trenutka kada su domaćici posle komplikovane torte ostala belanca...

1606323486_beli-kola.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Ovaj kolač se pravi izuzetno jednostavno, a sadršeno se slaže uz kafu i čaj. Nije previše sladak, a pošto ne sadrži brašno (iako može da se doda) kolač nije težak i prija kao doručak.

Pročitajte još: Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 4 ravne kašike šećera
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna (po želji)
  • 1 kruška (može i jabuka)
  • šaka suvog grožđa, brusnica, kajsija
  • šaka oraha, lešnika ili badema

Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

Priprema:

Prvo se na sitne kockice isecka suvo voće. Kruška se oljušti i isecka na kockice. Orasi se iseckaju grublje, na veličinu kruške i suvog voća.

Kruška će dati sočnost kolaču, a orasi ukus.

Belanca se dobro ulupaju i doda se šećer. Kada se napravi gust šlag dodaju se mleveni orasi i smesa se meša varjačom. Dodaju se seckani orasi i suvo voće.

Uz kafu ili sveže voće Foto: A. M.

Pek papirom se obloži pleh i u njega sipa kolač. Treba birati pleh koji ima zanimljiv oblik, najbolje okrugao ili u obliku štrudle. Rerna se prethodno zagreje na 180 stepeni i ubaci pleh sa kolačem.

Pročitajte još: TRADICIJA: Zašto u nedelju uveče ne bi probali KROMPIR u ČAKŠIRAMA?

Kolač je gotov kada dobije rumenu boju. Proverite čačakalicom da li je dobro ispečena i sredina, pa ako nije kolač pokrijte papirom i ostavite ga još 150-15 minuta u rerni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas