Potvrdilo i istraživanje! Muškarci koji imaju OVAKVE žene su 10 puta SRETNIJI od ostalih!

Marija Obradović

10. 03. 2021. 000000 13:10

Fot: Pixabay

Istraživanje je pokazalo kako su su muškarci koji imaju punašnije odabranice, sretniji od muškaraca koji su u vezama s mršavim ženama. I to čak 10 puta.

Muškarci koji imaju punačke žene češće se smeju od muškaraca s mršavim suprugama, i znatno su sretniji. Mršave žene češće su rezervisanije, fokusiranije na izgled i manje ekspresivne što utieče i na njihov odnos s muškarcem s kojim su u vezi, navodi se u zaključcima.

Dodaju i kako punačke žene lakše rešavaju probleme i konflikte u vezama.

Foto: Instagram/ screenshot kimkardashian

Čak je i istraživanje naučnika sa Fakulteta za psihologiju u NJukaslu pokazalo da se čak i momci više okreću za punačkim damama nego mršavim.

To pogotovo važi za one koji su pod stresom, zaključili su istraživači. Da bi ocenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, oni su ispitanike podelili u dve grupe. Jedna se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikim auditorijumom i morala je brzo da podeli broj 1.022 sa 13.

Potom su svi ispitanici birali fotografije devojaka koje im se sviđaju. Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili u stresu birali fotografije punačkih žena.

- Ovakva odluka se povezuje sa evolucijom koja ih je tako programirala - rekao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

- Standardi lepote i privlačnosti se menjaju u zavisnosti od konkretne situacije. U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste.

                   Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU