Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Istraživanje otkriva: Koliko DUGO se žene šminkaju da bi postigle PRIRODAN IZGLED

Istraživanja kažu da je to pola sata.

1605177879_Depositphotos_14544195_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Žene su priznale da koriste više proizvoda za postizanje prirodnog izgleda nego kada nanose jaku šminku.

Istraživači su otkrili da se 86% žena trudi da izgleda sveže, uprkos tome što koriste mnoštvo kozmetičkih proizvoda i tehnika.

Pročitajte još: Čest problem kože tokom zime: Kako sprečiti PERUTANJE

Više od polovine dve hiljade ispitanih žena u anketi reklo je da se odlučuje za blagu šminku bez karmina, sa ciljem da izgleda sveže i odmorno. Da biste postigli ovakav izgled potrebno je devet mejkap proizvoda, a istraživanja su pokazala da se oni koriste u većim količinama nego što bi trebalo.

Dobijanje prirodnog izgleda nije tako lako kao pranje lica ili četkanje kose!

Sara Gardner, menadžer jedne vodeće američke kompanije za lepotu, sprovela je studiju kako bi lansirala novi brend šminke, govori da dobijanje prirodnog izgleda nije tako lako kao pranje lica ili četkanje kose.

Foto: Depozit

Pročitajte još: POSTOJI JEDNA PREDNOST: Evo zašto bi trebalo da volite svoje OKRUGLO LICE

Studija je, takođe, pokazala da žene najčešće gledaju onlajn kurseve šminkanja, gde uče kako da postignu prirodan izgled uzimajući od šminkera inspiraciju. Proizvodi koji su najpopularniji u ovom stilu šminkanja su: korektor, prajemer, puder u prahu, podloga i rumenilo. Ove proizvode žene nanose svako jutro. Oči uglavom ističu diskretnim nijansama senki, maskarom i olovkama za oči, usne šminkaju samo balzamom i providnim sjajevima.

Pročitajte još: TALASI U KOSI BEZ PEGLE: Potrebna vam je samo jedna stvar! (VIDEO)

Kada je reč o postizanju besprekornog lica, 35 % žena je reklo da im je favorit hidratantna krema za zaštitnim faktorom, dok je 29 % preporučuje upotrebu dvostruke količine maskare na gornjim trepavicama kako bi se oči otvorile i istakle. Preko petine žena koristi četkicu  za korektor, umesto vrhova prstiju kako bi prikrilo podočnjake, a 16% voli konture kako bi dobili izgled vitkog lica. 

Ostale preporuke ticale su se mazanja bronzera na lice i korišćenja pilinga za usne pre nanošenja karmina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas