Koje boje je vaše NOĆNO svetlo? Možda je baš to uzrok LOŠEG RASPOLOŽENJA tokom dana!

Kristina Malešević

13. 03. 2021. 000000 19:30

Foto: Depositphotos

Neobično istraživanje pokazalo je jiš neobičnije posledice po ljudsko raspoloženje i psihu. Naime, naučnici sa Univerziteta Ohajo potvrdili su tezu da boja svetla koja gori tokom noći je važan faktor koji snažno utiče na raspoloženje.

Crveno svetlo pokazalo se najboljim, jer pod takvim svetlom gotovo i da nema znakova depresije i promena u mozgu...

Pre svega, naučnici tvrde da tokom noći nijedno svetlo ne bi trebalo da bude upaljeno jer to direktno utiče na našu psihu tokom obdanice.

Pročitajte još: Koja fizička aktivnost sagoreva najviše kalorija? Zaboravite šetnju i kupite rukavice za BOKS

Plavo svetlo ima najgori uticaj, nakon toga sledi belo, a crveno svetlo pokazalo se najboljim, jer pod takvim svetlom gotovo i da nema znakova depresije i promena u mozgu. Naravno, najbolji su rezultati bili kod ispitanika koji su spavali u potpunoj tami. Ali, istraživanje je napravljeno kako bi se pomoglo ljudima koji rade noću.

Pročitajte još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

Zaključak rukovodioca istraživanja je da bi radnike koji rade noću trebalo izlagati crvenom svetlu kako bi se maksimalno smanjili simptomi depresije kojima su podložni.  Uz njih, ovo istraživanje se može primeniti i na ljude, koji nakon zalaska sunca koriste različitu elektroniku poput televizora ili računara.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU