Novčić u drvetu i još 5 dobro proverenih načina koji sigurno DONOSE SREĆU

18. 03. 2021. 000000 16:30

Foto: Piksabej

Maneki mako je maca koja maše šapicom i donosi sreću. Ove figurice se mogu videti u mnogim kineskim radnjama i restoranima.

Pročitajte još: Kako da se sačuvate od ZLA i njegovog negativnog uticaja? Odgovor ove književnice potpuno će vas OSVESTITI

Postoji nekiliko priča o tome zašto su ove figurice takopopularne. Prema jednoj legendi maca se mahala šapicom bogatašu tokom kiše i on se sklonio sa mesta gde je udario grom. Druga je o tome kako je maca spasila život gejši tako što je napala zmiju. Međutim, najverovatnija istina je da maca koja maše privlači pažnju kupaca.

Palad kik Evropljane zgražava, ali...

Prsti kao rogovi se u mnogim zapadnoevropskim zemljama smatraju satanističkim znakom, ali ne i u Italilji. Kada neko napravi prstima "rogove" (savije ruku u pesnicu i podigne kažiprst i mali prst) znači da želi nekom sreću i štiti ga od "zlog oka".

Tanjire bacaju na kuću
U Danskoj je sreća kada neko baci tanjire na vašu kuću tokom novogodišnji praznika!

Pročitajte još: Otkrivene naučnicima potpuno NEPOZNATE BAKTERIJE na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Palad kik (plemeniti penis) može se videti u velikom broju u pećinama Azije. Mogu biti mali, ali i ogromni. Evropljani se šokiraju, ali oni donose sreću, jer su simbol plodnosti.

Dobro je poznat običaj da kada se neko useli u novi prostor svi posetioci treba da u ćođak bacaju sitne pare. Na Filipinima ovaj običaj se prostipe po celoj dnevnoj sobi.

Novčić u drvetu Foto: Piksabej

Pročitajte još: Danas je urađen po uzoru na svetske metropole, a da li znate kako je Trg republike izgledao nekada? (VIDEO)

Možda ste primetili i da se u pločniku u nekim gradovima između kamenja ili ploča mogu videti sitne pare, a negde sitniš zakucavaju u drveće. Reč je o običaju "poželi želju".

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU