Korak po korak do savršene poslastice: Neodoljivi kolač sa makom

Jelena Blažić

25. 03. 2021. 000000 12:47

Foto: Printscreen / Instagram / kuvarice_manje_zbori

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Potrebno je:

2 čaše brašna (od jogurta)
2 jajeta
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša šećera
1 kesica praška za pecivo
1 limun (izrendana korica)

Za fil je potrebno:
100gr višanja
300 ml mleka
5 čaša mlevenog maka
1/2 čaša griza
1 čaša šećera

Za ukras šlag i višnje - priprema

Belanca umutite u čvrst sneg. Dodate im šećer u prahu, zatim dodate žumanca, sipate mleko, ulje, dodate izrendanu koru limuna, usporite brzinu miksera i dodate brašno. Pola smese sipate u pleh. Zapečete koru na 160 stepeni. Mak sameljete, mleku dodate šećer i ostavite da provri. Pomešate mleveni mak i griz, i dodate ga mleku uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Preko zapečene kore sipate fil od maka, pospete višnje, zatim od gore stavite ostatak kore.

Pročitajte još: Slatkiš za sredinu nedelje: TORTA sa čajnim kolutićima (FOTO/VIDEO)

Vratite sve u rernu i ostavite da se kolač ispeče. Kada se ohladi ukrasite ga po želji i servirajte ga. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU