Ovo niste probali, a veoma je ukusno: Posna MUSAKA - idealan nedeljni ručak (FOTO/VIDEO)

Jelena Blažić

04. 04. 2021. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:
500 gr krompira
1 veza mladog luka
3-4 paprike (može iz zamrzivača)
2 manja paradajza ili iz flaše
šoljica pirinča
veza srembuša
soli biber ulja
mala šoljica pirinča

Foto: bakina kuhinja

Priprema:

Iseckati crni lik pa ga propržiti , dodati sečenu papriku. vezu srembuša. isečenog  paradajz i pržiti da ispari tečnost.  Dodati  baren pirinač, pobiberiti i posoliti. Uzan lčeh premazati uljem. Krir iseći na ranke kolutove poredjati po dnu i obložiti sa strane  Staviti  pola pržennog luka paprike i pirinča utapkati kašikom pa drugi red listova krompira . Odozgo drugi red nadeva i završiti krompirom.

Pouljiti posoliti krompir i peći 50 min na 22 stepeni C da lepo porumeni.. Malo prohladjen služiti uz čorbicu i salatu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU