Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Idealan za hladne dane: Recept za KAKAO, ali ko ipak ne bi treblo da ga pije

To je odličan način da dnevno unesete minerale i nutrijente koji će pozitivno uticati na vaš organizam, posebno na kardiovaskularni sistem.

1605609817_Depositphotos_55328407_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kakao napitak vam može biti odličan dodatak ishrani a postoje recepti za pripremu sa mlekom i sa vodom.

 Kako se kakao priprema sa vodom?

Kakao napitak bez mleka najlakše se sprema tako što u šolju ključale vode razmutite 2 kašičice kakao praha i zasladite šećerom po želji. Trik je da se prah lepo razmuti tako da ne ostanu grudvice i dobijete glatku smesu.

Kako se kuva kakao?

Kakao na pitak se može napraviti i u kućnim uslovima. Za domaći kakao napitak sa mlekom je potrebno:

  • 1 l mleka
  • Kakao prah
  • So
  • Mleveni biber
  • Mleveni cimet
  • Med ili šećer
Preporučuje se onima koji su skloni depresiji, jer je bogat magnezijumom.

Kuvani kakao recept:

U manju šerpicu sipati prst vruće vode i kuvati. Dok se voda još kuva, dodati so i biber. Dodaje se vrlo malo, jer ima ulogu da pojača ukus, te se mora voditi računa da ne presolite i ne zaljutite. U isto vreme dodati i cimet, 1/3 ili ½ kašike, po želji. Dodati 2 supene kašike kakaa i razmutiti u vodi. Mešajte i kuvajte 1 – 2 minuta dok se masa ne zgusne i počne da liči na toplu čokoladu. Zatim dodati mleko da se razredi i ohladi masa i zasladite medom ili šećerom. Kuvani kakao napitak se može služiti topao i hladan.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Neki od začina TOPE SALO na stomaku, a jedan od njih vam "ubija" glad

Kome se kakao napitak preporučuje, a kome ne?

Kakao napitak je idelan za sportiste i osobe koje se oporavljaju ili za decu u razvoju. Preporučuje se onima koji su skloni depresiji, jer je bogat magnezijumom za koji se smatra da nedostaje osobama koje pate od depresije. Osim toga, feniletilamin deluje slično kao endorfin i zaslužan je za podizanje raspoloženja.

Odličan je i preporučuj s osobama koje obavljaju intelektualne poslove, jer se fosfor iz kakaa bori protiv mentalnog umora i iscrpljenosti.

Ne peporučuje se deci mlađoj od 3 godine, jer može izazivati alergijske reakcije. Takođe, veoma je težak za dečiji želudac.

Ne preporučuje se osobama koje pate od hemoroida, jer može da iritira, kao ni osobama koje pate od jakih glavobolja. Često se glavobolja može javiti i nakon pojedene čokolade ili popijenog napitka od kakaa.

Pročitajte još: Tajna je u korama: Bakina TAJNA kako napraviti SAVRŠENU pitu

Kakao napitak ne bi trebalo da piju žene koje imaju ciste na dojkama, jer stimuliše stvaranje vlakana i cisti. Ne bi trebalo da ga piju ni osobe preosetljive na kofein, mada jedna šoljica ovog napitka sadrži 5 puta manje kofeina od šoljice kafe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas