Upozorenje poznatog fizičara: "Potraga za vanzemaljcima je užasna ideja" (VIDEO)

07. 04. 2021. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Kaku, koji je autor više knjiga o teoretskoj fizici, ali i futurologiji, te jedan od najpoznatijih popularizatora nauke, upozorio je da bi nastojanje ljudske vrste da pronađe neku vanzemaljsku civilizaciju moglo potencijalno da nam donese propast.

Pročitajte još: Sveto mesto Isusove smrti krije misteriju UREZANIH KRSTOVA: Arheolozi konačno REŠILI istorijsku zagonetku (VIDEO)

- Šanse da ćemo napraviti kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom u ne tako dalekoj budućnosti su velike. Uskoro ćemo imati Vebov teleskop u orbiti i on će moći da vidi na hiljade planeta - rekao je Kaku u intervjuu za "Obzerver".

Međutim, dok neke njegove kolege veruju da bi čovečanstvo trebalo da stupi u kontakt sa mogućim vanzemaljskim civilizacijama, Kaku kaže da je to "užasna ideja", povlačeći paralelu sa španskim osvajanjima imperije Asteka u 16. veku.

Pročitajte još: NAJDUŽA NOĆ u istoriji čovečanstva dogodila se 536. godine i trajala je 18 meseci. Šta se tačno desilo?

- Svi znamo šta se desilo Montezumi kada je Kortes došao u Meksiko pre mnogo stotina godina. Lično mislim da će vanzemaljci biti prijateljski raspoloženi, ali ne treba se kockati s tim. Mislim da ćemo ostvariti kontakt, ali treba da to uradimo veoma oprezno - rekao je Kaku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU