Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

11. 04. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 šolja od 100 gr kuvanog pirinča
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 krompira
  • 1 veza mladog cnog i belog luka
  • začin suvi ili so
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • mleveni biber
  • 1 kašika prezli
  • ulje
  • malo sode bikarbone
  • seckan peršunov list

Pročitajte još: Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)

Priprema:

Skuvati pirinač, a pahuljice obariti 2-3 min. Krompir skuvati zajedno sa pirinčem. Krompir izgnječiti, pahuljice procediti. Sve izmešati.

Foto: Privatna arhiva

Dodati seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku, začin ili so, biber, malo sode bikarbone i seckan peršunov list. 

Pročitajte još: Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA VASKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAĆA!

Foto: Privatna arhiva

Sve rukama dobro izmesiti praviti kuglice pa ih pritisnuti u pljeskavicu, provući kroz prezle i ređati na poslužavnik. Pržiti u ulju da lepo porumene. Ne treba ih okretati dok se lepo ne zapeku sa jedne strane. Vaditi na papirnu salvetu da upiju višak masnoće. Savršenog ukusa.

Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU