Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Zasučite rukave i napravite NAJMEKŠU lisnatu INTEGRALNU pogaču za vikend (RECEPT)

Započnite dan najmekšim zalogajem i uživajte svim čulima, jer ova pogača nema premca!

1618040074_pogaca.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/Bakina kuhinja
Oglas

Još jedan neodoljiv recept stiže iz Bakine kuhinje, a ovoga puta zavrnite rukave i napravite najbolju pogaču za čiju izradu će vam svi tražiti recept, a oni koji je probaju - parče više.

Potrebno je:
Za testo
300 ml mlake vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 ml ulja
400 gr belog brašna (dodavati da bude srednje tvrdo testo)
150 gr mešavina integralnog brašna
maslinovo ulje
 semenke 

Priprema: 
Zamesiti  testo od navedenih sastojaka da bude srednje tvrdo obraditi dobro rukom pa pokriti da odmori 30 min. Istresti na sto  pa podeliti na pet loptica malo ih obraditi i pokriti da odstoje još 5-6 min. U pleh 24 cm staviti pek papir. Razviti prvu loptu veličinu dna pleha izvaditi hartiju iz pleha pa staviti na hartiju. 


Premazati koru maslinovim uljem i posuti crvenom mlevenom paprikom i posuti kimom. Razviti drugu koru premazati uljem i posuti lanenim semenom. 

Treću koru takodje premazati uljem pa i nju crvenom paprikom i kimon. Četvrtu premazati uljem i posuti suncokretovim i lii dulečnim semenom, Petu koru razviti i prekriti  pritisnuti rukama testo pa je iseči na 4 dela staviti malu čašu na sredinu znači ne seći do kraja. 

Svaku četvrtinu iseći na veći i manji trougao . Manji trougao uviti oko svoje ose. Pogaču pokriti pa kad poraste ako nije posna premazati žumancetom ako jeste samo uljem i posuti susamom.  Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min. Uživajte!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas